Zonnecrème smeren: hoe vaak en hoeveel?

BLOG

Zonnecrème smeren: hoe vaak en hoeveel?

 Zonnecrème smeren: hoe vaak en hoeveel? Alle antwoorden op een rijtje

Zonnecrème: het is het nummer 1 anti-aging product. De zon is geweldig, maar haar schadelijke stralen zijn niet bepaald lief voor je huid. Daarom is het ontzettend belangrijk om regelmatig zonnebescherming aan te brengen, zodat je heel de dag door beschermd bent en vroegtijdige huidveroudering tegengaat. Maar hoe vaak moet je eigenlijk smeren, en hoeveel? Ik beantwoord de meest gestelde zonnecrème vragen voor jou!


Hoe vaak moet je smeren?

Je zonnecrème, die beschermt je optimaal tijdens de 2 eerste uren. Daarna neemt die werking af. Het is dus ontzettend belangrijk om je ?om de 2 uren in te smeren zodat jouw zonnebescherming steeds goed werkt.


Moet je enkel smeren als de zon schijnt?

Nee! Je huid beschermen, dat doe je heel het jaar door. Dus ook als de zon niet schijnt. Smeren doe je niet alleen in de lente of zomer, ook in de herfst of winter is er nog steeds schadelijke UV-straling. Die straling is altijd aanwezig, zelfs als het bewolkt is.

En ja, ook als je binnen zit moet je eigenlijk je huid beschermen. Die UV-stralen gaan namelijk dwars door je ramen heen.


Wat kies je dan: een lage of hoge factor?

De SPF (Sun Protection Factor) hangt samen met je huidtype en de kracht van de zon. Bepaalde huidtypes zijn vatbaarder voor verbranding, het is logisch dat je dan voor een hogere SPF kiest. Ook de huid van kindjes is heel kwetsbaar, waardoor je ze beter met een hogere factor beschermt.

Uiteraard is die factor ook afhankelijk van de hoeveelheid blootstelling aan de zon. Op een koude bewolkte dag volstaat een lagere factor, terwijl je op een zonnige dag aan het strand wel een hogere factor kan gebruiken. Welke soorten straling zijn er?

Er zijn verschillende soorten straling waaronder UVA-stralen en UVB- stralen. UVA-stralen zijn verantwoordelijk voor de veroudering van je huid, UVB-straling zorgt dan weer voor de verbranding.

Daarnaast heb je ook nog zoiets als blauw licht, het licht dat afkomstig is van onze schermen (denk aan je laptop en gsm). Ja, ook dit licht zorgt voor huidveroudering! Je huid bescherm je dus ook best achter je computer.

Heel belangrijk: niet elke zonnecrème beschermt tegen alle soorten licht. Je kiest dus best eentje die zowel tegen UVA als UVB beschermt.Hoe lang gaat die zonnecrème mee?

Heb je nog ergens een oude tube in de kast, van een jaar of twee geleden? Die kan je beter wegsmijten: zonnecrème verliest namelijk na zo’n 12 maanden haar werking. De actieve ingrediënten werken niet goed meer waardoor de bescherming ook achteruit gaat.

Hoe weet je of je zonnecrème nog goed is? Als de textuur nog steeds hetzelfde is en het product nog hetzelfde ruikt, dan is de kans groot dat deze nog goed is. Toch is het beter om gewoon een nieuwe zonnecrème te kopen zodat je 100% zeker bent dat de werking nog goed is.

Dat is direct ook een goede reden om het gamma zonneproducten van Pupa uit te proberen. :-)De zonneproducten van Pupa Milano shop je nu met 20% korting

Als je 2 producten aankoopt, dan krijg je ook het toilettasje en mini after sun cadeau. 

Het fijne aan de zonbescherming van Pupa Milano?

  • De producten zijn goed voor jou, maar ook voor de oceaan. Het is niet schadelijk voor het maritieme eco-systeem.
  • Ze beschermen zowel tegen UVA als UVB-straling (de producten die je aanbrengt tijdens het zonnen.)
  • Het assortiment bestaat uit producten die je kan gebruiken voor, tijdens en na het zonnen. Je huid is dus altijd optimaal beschermd en gehydrateerd.
  • Ze voelen niet vet aan en laten ook geen vlekken achter. De producten smeren gemakkelijk uit.
  • Ze beschermen niet alleen je huid, je krijgt er ook een egaal, bruin tintje van! Ze bevorderen namelijk het bruiningsproces.Producten voor het zonnen

1. Tan Activator Cream: een snel absorberende crème die je huid voorbereid op het bruinen. Deze is zowel geschikt voor je gelaat als lichaam.

2. Tanning Unguent: een vochtinbrengende crème die je haar, lippen, lichaam en gelaat beschermt tegen uitdroging.

3. Tanning Water: een verfrissende spray die je lichaam, gelaat en haar hydrateert. Daarnaast verwijdert het zoutheid na het zwemmen in de zee en gaat het ook droogte tegen die ontstaat door zon, wind en chloor.Producten tijdens het zonnen

1. Invisible Sunscreen Spray SPF 15 / 30/ 50+: een hydraterende, onzichtbare zonnecrème spray die direct opdroogt. Zowel geschikt voor je gelaat, lichaam als hoofdhuid, het biedt bescherming tegen UVA en UVB.

2. Sunscreen Milk Spray SPF 30: een hydraterend, beschermende melkspray voor je lichaam en gelaat. Deze beschermt tegen UVB, UVA en infrarood en is water resistent.

3. Sunscreen Cream SPF 30 / 50: Een hydraterende zonnebrandcrème voor je lichaam, gelaat, lippen, haar en hoofdhuid. Biedt volledige bescherming tegen alle straling en is ook geschikt als voedend masker voor je haar.

4. Sunscreen Anti-Aging Cream SPF 30/ 50: deze anti-aging crème is geschikt voor je hals, decolleté en gezicht. Door de volledige bescherming voorkomt het huidveroudering.

 

Producten na het zonnen

1. After Sun Milk: een snel absorberende zonnemelk voor je gelaat en lichaam die je huid hydrateert en je teint verlengt.

2. After Sun Face Cream: deze after sun crème is geschikt voor het gelaat, hals en decolleté. Het koelt je huid af, gaat vervellen tegen en verlengt je teint.


 Al deze producten zijn verkrijgbaar via onze webshop, klik hier. 


Smeren, dat doe je voortaan met een gerust hart. De zonneproducten van Pupa Milano beschermen jouw huid, en zijn niet schadelijk voor de oceaan. Als dat niet fijn is? Probeer het eens zelf en ontdek de vele voordelen.