Waarom minerale make-up de beste keuze is voor je huid

BLOG

Waarom minerale make-up de beste keuze is voor je huid

Je favoriete foundation, wat mascara en een mooi kleurtje op je lippen: met de juiste make-up voel jij je op en top vrouwelijk. Maar wist je dat niet alle make-up even goed is voor je huid? Heel wat cosmeticaproducten zitten bomvol toxische stoffen die eigenlijk niets goed doen voor je huid en op termijn zelfs schadelijk zijn voor je gezondheid. Gelukkig is er een gezond alternatief: met minerale make-up zorg je niet alleen voor een prachtig resultaat, het is ook fantastisch voor je huid!


Hoe is minerale make-up ontstaan? 

Bij ons is het pas de laatste jaren een echte trend geworden, maar eigenlijk bestaat het al veel langer. Logisch want mineralen zijn volledig natuurlijk! Zelfs Cleopatra kende de voordelen van mineralen al, verpulverde mineralen maakten namelijk deel uit van haar schoonheidsritueel.

Minerale make-up, zoals wij die nu kennen, verschilt dus eigenlijk niet zoveel van wat de Egyptenaren al deden. Zij geloofden al volledig in de krachtige werking van mineralen. 


“Is minerale make-up iets voor mij?”

Je bent wat je eet, maar je bent eigenlijk ook wat je smeert… dat klinkt wat bizar, maar dat is het niet. Alles wat je op je huid smeert kan in je huid dringen. Dat wil dus ook zeggen dat schadelijke stoffen allesbehalve gezond zijn.

Daarom is minerale make-up een fantastisch alternatief: dit bestaat enkel uit 100% natuurlijke mineralen. Dit zijn de voordelen: 

  • Je huid kan ademen, mineralen verstoppen de poriën niet. 
  • Het zorgt voor een licht en natuurlijk resultaat. 
  • Het heeft een kalmerende werking en is daarom geweldig voor de gevoelige huid.
  • Het bevordert de bacteriegroei niet waardoor het een lange houdbaarheid heeft.
  • Het bevat enkel natuurlijke ingrediënten van de hoogste kwaliteit.
  • Je hebt een minimaal risico op allergische reacties.
  • De producten bieden een perfecte dekking.

De voordelen van minerale make-up zijn dus geweldig! Maar voor welk merk kies je dan? 

InClinic minerale make-up

Dit lijkt me het perfecte moment om ons fantastisch merk aan jou voor te stellen. Maak kennis met InClinic! Naast de voordelen die ik hierboven al opsomde, hebben de producten van dit merk nog extra voordelen: 

De producten bevatten naast minerale ingrediënten ook vitamines, hyaluronzuur en neuropeptides. Die combinatie zorgt ervoor dat ze je huid beschermen, verzorgen maar daarnaast ook anti-aging en huidverbeterend werken.


  • Ze zijn hypoallergeen en dermatologisch getest.
  • De producten bevatten een natuurlijke zonnebescherming.
  • Het assortiment is compleet vrij van synthetische geur- en kleurstoffen, bewaarmiddelen en is niet getest op dieren.


Het bestaat dus, make-up die jouw natuurlijke schoonheid benadrukt maar daarnaast ook huidverbeterend werkt! Je hebt maar één huid, daar draag je het liefste zorg voor. Wil je deze anti-aging make-up graag eens ontdekken? 

Shop online