Wat te doen wanneer je huid uit balans is?

25/06/2021

Wat te doen wanneer je huid uit balans is?

De laatste tijd horen we het veel passeren: “Mijn huid is zo gevoelig!”; “Mijn huid is snel rood!”; “Hoe komt het dat mijn producten niet werken?” etc. Deze vragen zijn een gegeven in deze tijd van de mondmaskers maar ook veel andere hebben er al jaren last van. Dit probleem is te wijten aan onze huidbarrière die uit balans is of gewoonweg kapot is. Wanneer je last hebt van een slechte huidbarrière, mag je elke crème, de meest dure, smeren op je huid maar het gaat niet werken. Wil je weten hoe je hier een einde aan kunt maken? Lees dan zeker verder!

Hoe krijg je een slechte huidbarrière?

Het grote probleem kan veel verschillende oorzaken hebben. Van uitwendig tot inwendig, ik geef ze je even op een rijtje!

 • –  oxidatieve stress & angst

 • –  verkeerde voeding

 • –  agressieve behandelingen

 • –  hormonen uit balans

 • –  verkeerde levensstijl/voeding

 • –  UV-/IR-straling

 • –  medicatie

 • –  vervuiling

 

Waarschijnlijk is de grootste factor stress, dat blijft nog steeds in gevecht gaan met onze huid. Denk maar aan die pukkeltjes of puistjes op je voorhoofd! Dat wil zeggen dat je mentale/emotionele gezondheid even overhoop ligt, en dat werkt zich uit via pukkeltjes op die plaats van je gelaat. Maar ook voeding speelt een grote rol. Ben jij iemand die veel zoetigheid eet, of juist heel vettig? Dan ga je dat zien aan je huid, die gaat versuikeren en letterlijk vettig worden. Zoals vaak wordt gezegd: “Je huid is wat je eet!”. De puistjes en pukkeltjes op je wangen wijzen op slechte voedingsgewoonten. Vraag je je nu af wat het dan betekent wanneer je pukkels op je kin hebt? Dat zijn onze hormonen die uit balans zijn.

Heb ik een slechte huidbarrière of niet?

Er zijn een aantal kenmerken waardoor je kan zien dat je huidbarrière niet optimaal is. Om echt 100% zekerheid te hebben, is het belangrijk om je huid te laten analyseren door ons huidanalyse toestel. Zo kunnen we samen met jou kijken hoe we jouw probleem kunnen aanpakken en je huid kunnen verbeteren!

Doe even met ons de checklist, om te kijken of jouw huidbarrière oké is of niet…

1. Ik heb een “open” huid, alles wat ik aanbreng prikt.
2. Mijn huid is vaak overgevoelig en vertoont roodheid.
3. Ik heb snel last van irritaties en inflammatie.
4. Mijn huid ziet er ouder uit, dan mijn effectieve leeftijd.

Heb jij minstens op één van deze vakjes ja geantwoord? Dan is er een kans dat jij last hebt van een slechte huidbarrière!

Huid uit balans

Wat kan ik doen om mijn huid terug beter te maken?

Speciaal voor die gevoelige huid die uit balans is, hebben we een lijn van Christina, de Unstress-lijn. Deze is gemaakt om de huid terug gezonde voeding te geven en de barrière optimaal te versterken. Er zijn 3 pijlers voor het herstel:

 1. Immuniteit & DNA: versterking van de natuurlijke weerbaarheid, herstel van het DNA en verjonging.

 2. Inflammatie: verzachting en verlichting van inflammatie en de gevolgen ervan.

 3. Vocht: herstel van de huidbarrière en preventie van vochtverlies.

Deze zijn terug te vinden in alle producten van Unstress. Zo zit er in de cabine behandeling een peeling die gaat zorgen voor probiotica, de goede bacteriën in onze huid! Ook is er een masker dat gedurende een lange periode vocht gaat afgeven aan de huid, dit is zo uitgewerkt dat je niet enkel tijdens het masker kwartiertje maar ook daarna nog kan genieten van al het goeds dat dit masker doet! Wil je snel herstel en resultaat? Dan raden wij jou een kuur aan! Dit is een kuur van 4 behandelingen elke 10 dagen. Een onderhoudskuur is dan weer een behandeling iedere 4 à 6 weken.

Daarnaast hebben we natuurlijk ook producten voor thuisgebruik, want wil je een sneller resultaat, dan is het belangrijk om ook thuis de behandeling verder te zetten. Je vindt zowat alles terug in het gamma: reiniger, toner, masker, serum, crèmes, etc. In vele vind je probiotica terug maar ook vitamines, hyaluronzuur, plantenextracten, peptides, kortom alles om jouw huid terug te herstellen!

Blijf niet bij de pakken zitten en zet die eerste stap naar huidverbetering, je gaat je zo veel beter voelen in je vel! Jullie kunnen ons altijd bereiken via e-mail, telefoon of sociale media voor meer vragen. Een afspraak maken kan via onze website of telefonisch!

Ik hoop dat jullie er iets uitgehaald hebben en zo toch de stap durven zetten om langs te komen voor een huidanalyse. JIJ KAN DIT!

Lieve en warme groetjes, Karen & Nanou

De pakketten:

We stelden zowel een pakket op voor:

– De wenkbrauwen

– De ogen

– Het contouren en highlighten

– Gelaat 

 

Je krijgt er naast de korting ook 3 geschenken bij:

– Een tasje van Pupa Milano

– Een gratis beautyblender

– Een bon voor een gratis testbeurt voor het bepalen van de kleuren van je foundation.