Veelgestelde vragen over permanente ontharing

26/04/2021

Veelgestelde vragen over permanente ontharing 

De zomer is bijna daar, tijd om je favoriete zomerjurk terug uit de kast te halen. Maar opeens kom je tot het besef dat je benen nog niet geschoren zijn… Dat is ook altijd een heel gedoe steeds weer waxen of scheren, er zijn leukere dingen om te doen. 🙂  Als jij voorgoed verlost wil zijn van deze vervelende haargroei, dan is permanente ontharing iets voor jou. Twijfel je nog? We zetten alle veelgestelde vragen met antwoorden op een rijtje.

Voor wie is permanente ontharing geschikt? 

Definitieve ontharing is geschikt voor iedereen die iets wil doen aan ongewenste haargroei. Enkel witte, grijze en blonde haren kunnen we met het toestel niet behandelen. 

Het beste resultaat bereiken we bij zwarte/ donkere haren op een lichte huid. Het is dus belangrijk dat je huid zo weinig mogelijk zonlicht heeft gezien. Een gebruinde huid wil zeggen dat het resultaat afneemt, en dat willen we natuurlijk niet. 

Groeien de haartjes terug? 

Nee, want de haarfollikels worden permanent vernietigd. Er kunnen wel onder invloed van hormonen of het nemen van bepaalde medicijnen toch nog wat haartjes groeien. Dit zijn inactieve haartjes die plots wel actief worden door bijvoorbeeld hormonale schommelingen. Deze krijgen we dan wel perfect weg met een jaarlijkse onderhoudsbeurt. 

 

Hoeveel behandelingen heb je nodig? 

Per behandeling wordt zo’n 15 à 25% van je haartjes definitief verwijderd. Je kan niet haarvrij zijn na één behandeling, omdat je haartjes zich in verschillende fasen bevinden. Tijdens je eerste behandeling kunnen we dus maar een bepaald deel verwijderen.

Gemiddeld heb je zo’n 6 à 10 behandelingen nodig om al je haartjes te verwijderen. Dit hangt volledig samen met factoren zoals je huidskleur, haarkleur en situatie. Daarom doen we altijd eerst een intakegesprek, waarbij we jouw situatie kunnen bespreken. 

 

Hoe werkt het toestel juist? 

We werken met de Energist Ultra VPL Plus, dit is hét meest recente toestel op de markt. 

De meeste schoonheidsinstituten werken met IPL, VPL is de opvolger van IPL. Met deze technologie kunnen we de temperatuur nog hoger opdrijven in je haartjes, zonder je huid mee op te warmen. Hierdoor heb jij minder behandelingen nodig, waardoor het ook een stuk voordeliger is voor jou. 

Hieronder zie je een voorbeeld van definitieve ontharing. Met lichtflitsen schakelen we de haarfollikels uit. 

 

Doet het pijn? 

Permanente ontharing doet geen pijn, maar je voelt het wel wat. Je zal het vooral als prikkelend/ tintelend ervaren, maar die ervaring hangt ook samen met de te behandelen zone. Sommige delen van het lichaam zijn natuurlijk altijd iets gevoeliger, waardoor het gevoel daar anders kan zijn. 

 

Wat kost het?

De prijs hangt samen met de te behandelen zone. Sommige zones zijn natuurlijk iets meer werk (denk aan je benen).  Dit varieert van 70 euro voor je kin tot 450 euro voor je volledige benen.  Via deze pagina krijg je een volledig overzicht van al de prijzen: https://elegantia-schoonheidssalon.be/permanente-ontharing/

Kan ik eerst eens testen? 

Absoluut, je kan eerst een testsessie boeken. Een eerste afspraak bestaat ook uit een intakegesprek, zodat we jouw persoonlijke situatie kunnen analyseren. Alles is afhankelijk van jouw haardikte en kleur, daarna kan ik je ook vertellen met hoeveel behandelingen jij het beste resultaat ziet. 

 

Benieuwd? Maak je afspraak online, klik hier.

Je titel komt hier

ACTIE: Geniet van onze tijdelijke actie!

Momenteel krijg je 50% korting op je 1ste en 4de behandeling permanente ontharing van oksels / bikini. De enige voorwaarde: je eerste behandeling valt voor eind juni. Maak je afspraak online.

De pakketten:

We stelden zowel een pakket op voor:

– De wenkbrauwen

– De ogen

– Het contouren en highlighten

– Gelaat 

 

Je krijgt er naast de korting ook 3 geschenken bij:

– Een tasje van Pupa Milano

– Een gratis beautyblender

– Een bon voor een gratis testbeurt voor het bepalen van de kleuren van je foundation.